Strikocem MKL Lichtgewicht Kalk-cementpleister zak 25 kg

art.nr. 100080175
Lichtgewicht grondmortel MKL is een soepele pleister en eenvoudig met de hand of machinaal te verwerken. Door de lichte toeslagstoffen wordt de E- module sterk gereduceerd waardoor oppervlakte spanningen tussen pleisterlaag en ondergrond worden voorkomen. Na verharding is de MKL waterdampdoorlatend
Omschrijving
Lichtgewicht grondmortel MKL is een soepele pleister en eenvoudig met de hand of machinaal te verwerken. Door de lichte toeslagstoffen wordt de E- module sterk gereduceerd waardoor oppervlakte spanningen tussen pleisterlaag en ondergrond worden voorkomen. Na verharding is de MKL waterdampdoorlatend en warmte-isolerend. Mortelgroep CS II (PII). Een kalk-cementpleister met lichtgewicht toeslagstoffen op basis van polystyreen. Bijzonder geschikt voor toepassing op isolerende minerale bouwmaterialen, zoals b.v. cellenbeton. Daarnaast geschikt op zwakkere ondergronden en als ondergrond voor kalkhoudende afwerklagen, Strikocem minerale afwerkpleisters, Strikolith sierpleisters en tegelwerk. Zowel binnen als buiten toepasbaar. Palletafname: 1000 kg (40 zakken à 25 kg).
Specificaties
IBField_toepassing MKL is bijzonder geschikt voor toepassing op (isolerende) zuigende minerale bouwmaterialen en pleisterdragers, zowel binnen als buiten. Het is een uitstekende ondergrond voor Strikocem afwerklagen uit de mortelgroep CS-I(P-I) en CS-II(P-II), Strikolith sierpleisters en tegelwerk. Het maximale wandtegelgewicht bedraagt 20 kg/m2. De minimale laagdikte voor binnentoepassingen bedraagt 10 mm. De minimale laagdikte voor buitentoepassingen bedraagt 15 mm. De maximale laagdikte per arbeidsgang bedraagt 20 mm. Door toevoeging van EPS (lichtgewicht vulstof) dient Strikocem MKL nadien voorzien te worden van een eindafwerking. Ter plaatse van het maaiveld Strikocem SLP -it Sokkelpleister of MC Cementpleister toepassen (voor applicatievoorwaarden raadpleeg de technische informatiebladen).
IBField_toepassing_2 Buiten|Binnen
IBField_verwerking Strikocem MKL met leidingwater mixen tot een klontvrije, homogene massa. De Strikocem MKL kan met de hand of machinaal worden verwerkt en afhankelijk van de gewenste laagdikte in één of meerdere lagen worden aangebracht. Bij ongelijkmatig zuigende ondergronden de Strikocem MKL in 2 lagen 'nat in nat' aanbrengen. Na enige droging de Strikocem MKL vlak onder de rei brengen en de gevormde sinterhuid met behulp van een schuurraam verwijderen. Bij meerdere lagen de grondlaag horizontaal opruwen en volledig laten drogen (1 dag per mm laagdikte. De verse mortel moet tegen te snel uitdrogen worden beschermd. Afhankelijk van de verharding en droging kan na ca. 2 weken een eindafwerking worden aangebracht. Bij toepassing onder tegelwerk een minimale laagdikte van 10 mm aanhouden.
IBField_fabrikant Strikolith
IBField_ib_productnaam Strikocem MKL Lichtgewicht Kalk-cementpleister
IBField_ArticleId 50204
IBField_ib_hoofdgroep_product Cement / Gips / Mortels / Pleisters / Pasta's
IBField_artikelgroep Strikocem Minerale Mortelsystemen
IBField_ib_productsoort Kalk-cementpleisters|Pleisters
IBField_ib_bouwdeel Binnen|Buiten
IBField_verbruik ca. 1,0 kg / mm / m2
IBField_houdbaarheid_maanden 6
IBField_opslag Droog opgeslagen ca. 6 maanden houdbaar.
IBField_levering op voorraad
IBField_materiaal Kalkcement|Pleister|Kalk|Mortel
IBField_kleur grijs
IBField_gewicht_kg 25
IBField_gewicht_eenheid zak
IBField_url_fabrikant http://www.strikolith.nl/
IBField_intrastatcode 38245090
    Laden
    Laden