Strikocem UAP Universele Uitvlakpleister zak 25 kg

art.nr. 100080176
Universele uitvlakpleister UAP is een soepele vezelhoudende pleister, eenvoudig met de hand of machinaal te verwerken. De UAP heeft na droging een zeer goede hechting, is dampdoorlatend en waterkerend. Mortelgroep CS II (PII). Zeer geschikt als egaliseer- en renovatiemortel op minerale en
Omschrijving
Universele uitvlakpleister UAP is een soepele vezelhoudende pleister, eenvoudig met de hand of machinaal te verwerken. De UAP heeft na droging een zeer goede hechting, is dampdoorlatend en waterkerend. Mortelgroep CS II (PII). Zeer geschikt als egaliseer- en renovatiemortel op minerale en kunstharsgebonden ondergronden. Geschikt als ondergrond voor Strikolith sierpleisters, Strikocem minerale afwerkpleisters en tegelwerk. Zeer goede hechting, waterdampdoorlatend en waterafstotend. Geschikt voor het inbedden van glasvezelweefsel in het Strikotherm 200 MDS gevelisolatiesysteem. Palletafname: 1050 kg (42 zakken à 25 kg).
Specificaties
toepassing UAP is zeer geschikt als egaliseer- en renovatiemortel voor binnen- en buitentoepassingen op minerale en kunstharsgebonden ondergronden. UAP is tevens toepasbaar in Strikotherm systeem 200MDS. Strikocem UAP is een uitstekende ondergrond voor alle strikocem afwerklagen, tegelwerk, Strikolith sierpleisters en Peents silicaatcoat. Het maximale wandtegel gewicht bedraagt 20 kg/m2. Strikocem UAP is NIET geschikt als ondergrond voor tegelafwerking in zwembaden. Strikocem UAP kan alleen op ruwe(gestraalde), zuigende beton toegepast worden. Hierbij dient men een eerste vertinlaag aan te brengen in een laagdikte van min. 4 en max. 8 mm. Deze vertinlaag horizontaal opruwen en volledig laten drogen (1 dag per mm laagdikte). Slecht tot matig zuigende beton vooraf vertinnen met Strikocem Uni-H. Indien de situatie het toelaat ter plaatse van het maaiveld Strikocem SLP-it Sokkelpleister of MC Cementpleister toepassen.
toepassing_2 Buiten|Binnen
fabrikant Strikotherm
ib_productnaam Strikocem UAP Universele Uitvlakpleister
ArticleId 50203
ib_hoofdgroep_product Cement / Gips / Mortels / Pleisters / Pasta's
artikelgroep Strikocem Minerale Mortelsystemen|Strikotherm Hecht- en Grondmortels|Strikotherm Sierpleisters
ib_productsoort Uitvlakpleisters|Pleisters
ib_bouwdeel Binnen|Buiten
verbruik ca. 1,4 kg / mm / m2
verwerking Droge mortel UAP met leidingwater mixen tot een klontvrije homogene massa. Tien minuten laten rusten en nogmaals kort namengen. De pleister met een spaan gelijkmatig opbrengen en vlak onder de rei zetten in een laagdikte van minimaal 4 mm over het hoogste punt van de ondergrond. Na enige droging het geheel doorschuren met een schuurspons voor toepassing als éénlagige afwerkpleister. Voor toepassing als grondmortel het geheel licht opruwen met een nylon bezem om de ontstane sinterhuid te doorbreken. De vers opgebrachte pleister beschermen tegen weersinvloeden. UAP kan goed machinaal worden verwerkt. Let vooral op de vereiste minimale laagdikte. Als ondergrond voor tegelwerk bedraagt de laagdikte minimaal 10 mm. Droogtijd 1 dag per mm laagdikte.
houdbaarheid_maanden 6
levering op voorraad
materiaal Pleister|Kalk|Mortel
kleur wit
gewicht_kg 25
gewicht_eenheid zak
url_fabrikant http://www.strikolith.nl/
    Laden
    Laden